Jolandelijk

Ik maak graag tijd voor een bezoekje aan een woonwinkel, en deze stond al heel lang op mijn lijstje: Jolandelijk. Het ligt niet meteen om de hoek en het is ook niet zo groot dat je er een ruime middag mee kunt vullen, allemaal redenen waarom het er steeds niet van kwam. Maar, vorige week was de tijd ineens rijp en ben ik samen met een vriendin naar het Noord-Hollandse Twisk gereden. De winkel was inderdaad niet erg groot, maar dat maakte niets uit, elk hoekje heb ik minstens vijf keer bekeken en nog heb ik denk ik lang niet alles kunnen zien. Er lagen zoveel schatten! Ik heb me uiteindelijk ingehouden, de buit bestond uit een 100 jaar oude mangel doek (komt later een keer op de blog terug) en een klein speeldoosje. Na het rondkijken hebben we in de tuin nog een lekker stuk appeltaart gegeten met thee, dat kan daar namelijk ook.
Conclusie: een ware schatkamer die een bezoek meer dan waard is en met taart en thee toch nog een soort middag vullend programma heeft.

Oh en als je een zonnige dag uitzoekt om erheen te gaan is het rijden door Noord-Holland ineens ook erg leuk. Ik wist niet dat je daar zulke leuke dorpen (of beledig ik nu kleine stadjes?) hebt.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *