Tentoonstelling

Afgelopen vrijdag ben ik samen met een VRIENDIN naar een tentoonstelling geweest in NEST, Den Haag. De tentoonstelling ging over de harde en slechte kant van ‘moeder natuur’. ‘De mens maakt de natuur kapot’ is een veel besproken onderwerp de laatste jaren, terecht als je het mij vraagt. Bij deze tentoonstelling werd dit onderwerp omgedraaid: de natuur maakt alles van de mens kapot. Ik ben zelf steeds meer bezig met de natuur en het milieu, zie eerdere posts, dus een interessant uitje voor mij.

We waren op uitnodiging van Maartje Korstanje (een goede bekende van mijn vriendin) naar de opening gekomen. Ik bewonder haar werk al een tijdje op afstand en het was dan ook erg leuk om eens iets van haar werk van dichtbij te mogen aanschouwen. De grote sculptuur die je op de afbeeldingen ziet is van haar. Een soort van reuze insect (hij lijkt me stervende of al dood) is gemaakt van allemaal kleine stukjes over elkaar geplakt karton. Dit levert een prachtige structuur op, iets waar ik erg van hou.  Van dichtbij is het werk net een soort schilderij met allemaal bruin/geel en oranje tinten. Schitterend.

Binnenkort ga ik ook naar de tentoonstelling die nu in het GEM is ‘JA NATUURLIJK‘, waar meerdere werken te zien zijn van kunstenaars die allemaal iets met de natuur van doen hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *