Woonideeën… en de winnaar is…

Ik denk dat het de meeste wel is opgevallen dat ik van interieur styling hou. Ik gooi niet elke maand alles ondersteboven om opnieuw in te richten, maar ik ben er wel veel mee bezig. Niet verwonderlijk dat ik een abonnement heb op verschillende woonbladen, waaronder de 101woonideeën . Als ik dat niet doe, koop ik alles toch elke maand, ik kan het niet weerstaan.

Nu had de 101 woonideeën  een paar maanden geleden een actie op instagram (dat is een app voor op je smartphone, even voor mijn oudere lezers) namelijk: #101woonkamer. Dus je moest een foto maken van je woonkamer, of van een deel daarvan en met de hashtag (#) 101woonkamer in je instagram zetten. De beste/leukste/meest inspirerende foto’s zouden worden uitgekozen voor in het oktober nummer. En wie denk je dat één van de gelukkige winnaars is?? Martine de Soet! Noooouuuuuuu! Te gek toch? Dus vanaf nu kun je me bellen als je met een interieur probleem zit, ik kom je heel erg graag advies geven 😉

Bij de onderstaande afbeeldingen zie je het resultaat van de woonkamer wedstrijd. Ook aan de slaapkamer wedstrijd heb ik mee gedaan. Daar ben ik niet uitgekozen (hoe bestaat het?), maar je kan niet altijd maar winnaar zijn.

Mijn instagram naam is trouwens: desoet , voel je vrij om me te volgen!

 

 

 

 

 

 

Boerin

Tijd voor een biecht: diep van binnen ben ik een boerin. Zo, dan weet je dat ook weer. Ik zal het even toelichten. Ik heb gemerkt dat ik geïnteresseerd ben in alles wat groeit en bloeit en dan vooral groenten. Tijdens een autorit kijk ik altijd naar de boerenakkers om te zien wat er op de velden wordt verbouwd en of ik dan dus weet welk groene blad bij welk gewas hoort. Ik ben gek op ‘boer zoekt vrouw’ en ik droom stilletjes over een boeren leven samen met mijn liefje. En dan geen koeien melken, maar velden vol bietjes, aardappelen en sla. Daar sta je van te kijken he? En om mijn woorden kracht bij te zetten zal ik je mijn laboratorium op ons dak laten zien. De plek waar ik steeds een beetje meer leer over het telen van groente. Eigenlijk ben ik dus al een boerin, maar dan een soort dak-boerin. Misschien laat ik het eens in mijn paspoort zetten.

Het gekke aan dit verhaal is dat ik niet zo heel erg van groente hou. Maar ook dat ben ik aan het leren.

 

 

 

 

 

1 september weer op de Home Made Market

Het is een paar weekjes geleden, maar vandaag post ik weer eens een nieuw bericht, met goed nieuws! Want iedereen die de vorige keer niet naar mijn kraam kon komen op de Home Made Market, krijgt 1 september een nieuwe kans. Dit keer is de markt op het Prins Hendrik plein in Den Haag, in het mooie Zeeheldenkwartier. Ik deel mijn kraam weer met Sytske Damsma.

Natuurlijk is er in mijn kraam weer prachtig hand beschilderd (vaatwasserbestendig) servies te bewonderen, maar dit keer kun je er ook voor het eerst mijn kaartenlijn bekijken en natuurlijk kopen en bijbestellen. De servies serie is trouwens ook uitgebreid. Genoeg redenen om te komen! Hieronder alvast een sneak preview. Ik ben er erg trots op.

 

 

 

 

Op de markt

Vandaag was DE DAG! Ik stond op de Home Made Market met mijn waar. Van te voren was ik best gespannen, hoe zou het gaan verlopen? De zenuwen bleken voor niets want ik heb heel erg veel positieve en verrassende reacties gehad. Leuke gesprekken met nieuwsgierige mensen, veel kaartjes gegeven en ook nog kopjes en bakjes verkocht. Een goed gevoel. Ik heb iedereen vertelt dat alles mogelijk is en dat ik in principe alles op servies kan tekenen, mits in mijn eigen stijl. Ook servies dat al langer in iemands servies kast staat kan door mij onder handen genomen worden. Mail gerust voor meer informatie naar mcmdesoet@gmail.com. De nieuwe website komt deze zomer!

Bedankt iedereen voor de leuke gesprekken en veel plezier van je aankopen! Tot de volgende keer!

 

 

Home Made Market

Aanstaande zondag is het zover: dan sta ik samen met mijn kopjes en meer dingen op de Home Made Marktet op de Frederik Hendriklaan in Den Haag! En ik moet zeggen, het voelt een beetje als uit de kast komen. Deze blog was al een eerste stap, maar wel heel veilig. Alleen mensen die het leuk vinden zeggen dat en de rest zegt niets. Maar op de markt, in de boze buiten wereld, ga ik het ook zien als mensen het iets minder leuk vinden. Dan lopen ze namelijk door, of nog erger ze gaan iets naars zeggen! Of overdrijf ik nu?

Ik ben er klaar voor, met mijn hele stapel servies (op de foto’s slechts een kleine sneak preview), een zelf gemaakt krijtbord voor de prijzen en een heleboel kaartjes in een gepimpt theedoosje. Zeker komen kijken hoor, er is namelijk nog veel meer te zien in mijn kraam (die ik deel met sytskedamsma.nl ) en op de rest van de markt. Tot zondag op De Fred!

Owja en ik heb de tekeningen op mijn kopjes laten registreren dus kopieren kan niet meer!

 

 

 

Oude lapjes en linnen kleedjes

Ik heb een nieuwe schat het huis ingesleept: een tas vol oude lapjes en linnenkleedjes van mijn Opa en Oma. Van kleine kanten kleedjes en servetten (met initialen) tot wat grotere tafelkleden en stoffen onderzetters. Van het meeste weet ik nog niet zo goed wat ik er mee wil, maar er van tijd tot tijd naar kijken maakt me ook al best gelukkig. Van de beige servetten met rode lijntjes ga ik nieuwe kussens maken voor bij de eettafel bank. Dat komt vast een keer terug op de blog.

Oh en dan wilde ik nog een oproepje doen: Als je thuis van die kleine kanten kleedjes hebt en je staat op het punt ze weg te gooien of er een poetsdoek te van maken (barbaar!): niet doen! Doneer maar aan mij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jolandelijk

Ik maak graag tijd voor een bezoekje aan een woonwinkel, en deze stond al heel lang op mijn lijstje: Jolandelijk. Het ligt niet meteen om de hoek en het is ook niet zo groot dat je er een ruime middag mee kunt vullen, allemaal redenen waarom het er steeds niet van kwam. Maar, vorige week was de tijd ineens rijp en ben ik samen met een vriendin naar het Noord-Hollandse Twisk gereden. De winkel was inderdaad niet erg groot, maar dat maakte niets uit, elk hoekje heb ik minstens vijf keer bekeken en nog heb ik denk ik lang niet alles kunnen zien. Er lagen zoveel schatten! Ik heb me uiteindelijk ingehouden, de buit bestond uit een 100 jaar oude mangel doek (komt later een keer op de blog terug) en een klein speeldoosje. Na het rondkijken hebben we in de tuin nog een lekker stuk appeltaart gegeten met thee, dat kan daar namelijk ook.
Conclusie: een ware schatkamer die een bezoek meer dan waard is en met taart en thee toch nog een soort middag vullend programma heeft.

Oh en als je een zonnige dag uitzoekt om erheen te gaan is het rijden door Noord-Holland ineens ook erg leuk. Ik wist niet dat je daar zulke leuke dorpen (of beledig ik nu kleine stadjes?) hebt.

 

 

 

 

Servies

Afgelopen week heb ik drie mensen blij gemaakt met beschilderde bekers. Vier bekers met jongens en meisjes, de andere wilde tuinspullen erop omdat ze net een nieuw volkstuintje met huisje hebben. En dat laatste kan dus ook: een verzoek indienen met een eigen idee, wat ik dan in mijn stijl op het servies zet. Dat doe ik graag, mits ik wat vrijheid heb om het op mijn manier te doen. Ze waren beiden erg blij met het eindresultaat en ik ook!

Binnenkort laat ik nog meer servies zien (ook andere dingen dan mokken) op mijn blog want waarschijnlijk sta ik 7 juli samen met collega Sytstke van www.sytskedamsma.nl op de Home Made Market op de Frederik Hendriklaan (Fred) in Den Haag! Hoe leuk is dat? Ik heb er zin in en ik hoop iedereen daar te zien.

 

 

 

 

 

 

 

Website

Vanaf heden ga ik het bloggen weer een beetje oppakken, dus een wekelijks bezoek zal nu weer beloond worden.

Binnen nu en het einde van de zomer, hele brede marge ja, gaat mijn website online. Daar wordt nu hard aan gewerkt door Matthijs van thinkingofit.nl en mijzelf. Hij doet alle technische zaken en ik (hoe kan het ook anders) de vormgeving. Op de website komt mijn werk te staan, de blog wordt er bij betrokken en er komt een klein web winkeltje waar bijvoorbeeld de mokken (en ander servies) besteld kunnen worden. Zo wordt het voor mij en geïnteresseerden makkelijker iets te bestellen en te kopen. Het adres van de website zal www.desoet.nl worden. Voor de oplettende onder jullie kom je nu op deze blog als je dat intypt.

Op de onderstaande afbeeldingen zie je een klein beetje hoe de homepage eruit komt te zien. Verder wordt het afwachten en tot het zo ver is deze blog in de gaten houden!

 

 

 

 

Tentoonstelling

Afgelopen vrijdag ben ik samen met een VRIENDIN naar een tentoonstelling geweest in NEST, Den Haag. De tentoonstelling ging over de harde en slechte kant van ‘moeder natuur’. ‘De mens maakt de natuur kapot’ is een veel besproken onderwerp de laatste jaren, terecht als je het mij vraagt. Bij deze tentoonstelling werd dit onderwerp omgedraaid: de natuur maakt alles van de mens kapot. Ik ben zelf steeds meer bezig met de natuur en het milieu, zie eerdere posts, dus een interessant uitje voor mij.

We waren op uitnodiging van Maartje Korstanje (een goede bekende van mijn vriendin) naar de opening gekomen. Ik bewonder haar werk al een tijdje op afstand en het was dan ook erg leuk om eens iets van haar werk van dichtbij te mogen aanschouwen. De grote sculptuur die je op de afbeeldingen ziet is van haar. Een soort van reuze insect (hij lijkt me stervende of al dood) is gemaakt van allemaal kleine stukjes over elkaar geplakt karton. Dit levert een prachtige structuur op, iets waar ik erg van hou.  Van dichtbij is het werk net een soort schilderij met allemaal bruin/geel en oranje tinten. Schitterend.

Binnenkort ga ik ook naar de tentoonstelling die nu in het GEM is ‘JA NATUURLIJK‘, waar meerdere werken te zien zijn van kunstenaars die allemaal iets met de natuur van doen hebben.